rapsu medus

Rapsų medus | Baltasis kreminis medus | 1000 g

  • Baltos spalvos, nepaprastai švelnus, rapsų medus patiks kiekvienam.
  • Ši medų bites suneša iš pavasarį žydinčių pienių, klevų ir rapsų.
  • Dėl švelnumo ir neutralaus skonio šis medus puikiai tinka kavos, arbatos bei kepinių pasaldinimui.
  • Grynasis svoris 1000 g.

5,99

Rapsų medus | Baltasis kreminis medus | 1000 g

Rapsų medus

Baltos spalvos, nepaprastai švelnus, rapsų medus patiks kiekvienam.

Ši medų bites suneša iš pavasarį žydinčių pienių, klevų ir rapsų.

Dėl švelnumo ir neutralaus skonio šis medus puikiai tinka kavos, arbatos bei kepinių pasaldinimui.

rapsų laukas

Kuo išskirtinis mūsų bityno medus?

Ūkis įsikūręs Utenos rajone, apsuptame miškų, natūralių pievų ir ežerų todėl mūsų medutis yra itin aukštos kokybės

Aplink mūsų bityną plyti itin švari ir natūrali gamta, dideliu spinduliu nėra jokių taršos šaltinių. Tai užtikrina natūralų medų, kuriame nėra pesticidų ir kitų kenksmingų medžiagų.

Medaus nauda

medaus rūšys ir jų laikymas

Kaip laikyti medų?

Medų reikia laikyti sausoje, tamsioje, bei vėsioje( apytiksliai 6-10 laipsnių) patalpoje.

Taip pat medų galima laikyti ir rūsyje, tačiau jame neturėtų būti labai drėgna, arba šaldytuve, bet ne pačioje šalčiausioje vietoje, ir tikrai ne šaldiklyje.

Svarbu atsiminti, kad šaldytuve medus greičiau kristalizuojasi nei kambario temperatūroje.

Medaus sudėtis ir maistinė vertė:

Medaus sudėtis

Meduje yra apie 19 % vandens, daug angliavandenių, iš kurių daugiausiai – fruktozės ir gliukozės (po 33–40 %). Taip pat meduje yra 1,5–5 % sacharozės, 5–10 % maltozės, kitų cukrų.

Meduje yra kalio, magnio, kalcio, natrio, chlorido, sieros, geležies, vario, jodo ir cinko, nors ir nedideliais kiekiais, bet jie tikrai padeda stiprinti sveikatą. Taip pat meduje yra cholino, B grupės vitamino, svarbaus smegenų, širdies ir kraujagyslių bei ląstelių membranų funkcijoms ir atsistatymui.

Taip pat meduje yra nedideli kiekiai fermentų, fitoncidų, hormonų, aromatinių bei baktericidinių medžiagų. Medus turi antioksidacinių savybių. Jo antibakterines savybes daugiausia lemia fermentas gliukozės oksidazė, kuriam dalyvaujant, gliukozė skyla į gliukono laktoną ir vandenilio peroksidą.

Medaus maistinė vertė

Viename arbatiniame šaukštelyje (21 grame) medaus yra:

Papildoma informacija:

Daugiau apie medų jo savybes galite rasti čia:

Lietuviškai (Medus)

Angliškai (Honey)

Svoris 1000 g