Liepų medus | Liepos mėnesio vasaros žiedų medus | Stiklainyje 700 g
Liepų medus
Liepų medus yra viena iš naudingiausių ir labiausiai vertinamų medaus rūšių .
Šis medus pasižymi lengvu aromatu, švelniu skoniu. Medus puikiai tinka kasdieniniam vartojimui, arbatos pasaldinimui ar nuotaikos praskaidrinimui.
Lietuvių liaudies medicinos žinovai teigia jog, būtent šis medus gali padėti numušti pakilusią temperatūrą ir tuo pačiu stiprinti žmogaus imuninę sistemą.
Šiuo medumi dažniausiai gydomos peršalimas, kvėpavimo takų ligos. Žmonės liepų medų vartoja gydydami kepenų, inkstų ligas, pūliuojančias žaizdas. Taip pat sakoma, kad šis medus stiprina širdį, gydo skrandžio ir virškinamojo trakto uždegimus.
Jei kamuoja galvos skausmas, tikras liepų medus gali palengvinti simptomus.
Kuo išskirtinis mūsų bityno ekologiškas medus?
Ūkis įsikūręs Utenos rajone, apsuptame miškų, natūralių pievų ir ežerų todėl mūsų medutis yra itin aukštos kokybės.
Aplink mūsų bityną plyti itin švari ir natūrali gamta, dideliu spinduliu nėra jokių taršos šaltinių. Tai užtikrina natūralų medų, kuriame nėra pesticidų ir kitų kenksmingų medžiagų.
Medaus nauda
Medus gydo žaizdas
Medus gali pagerinti miegą
Medus gerina odos būklę
Medus gerina atmintį
Kaip laikyti medų?
Medų reikia laikyti sausoje, tamsioje, bei vėsioje( apytiksliai 6-10 laipsnių) patalpoje.
Taip pat medų galima laikyti ir rūsyje, tačiau jame neturėtų būti labai drėgna, arba šaldytuve, bet ne pačioje šalčiausioje vietoje, ir tikrai ne šaldiklyje. Žinoma reikia atsiminti, kad šaldytuve medus greičiau kristalizuojasi nei kambario temperatūroje.
Medaus maistinė vertė 100 g
Medaus sudėtis
Meduje yra kalio, magnio, kalcio, natrio, chlorido, sieros, geležies, vario, jodo ir cinko, nors ir nedideliais kiekiais, bet jie tikrai padeda stiprinti sveikatą. Taip pat meduje yra cholino, B grupės vitamino, svarbaus smegenų, širdies ir kraujagyslių bei ląstelių membranų funkcijoms ir atsistatymui.
Meduje yra apie 19 % vandens, daug angliavandenių, iš kurių daugiausiai – fruktozės ir gliukozės (po 33–40 %). Taip pat meduje yra 1,5–5 % sacharozės, 5–10 % maltozės, kitų cukrų.
Taip pat meduje yra nedideli kiekiai fermentų, fitoncidų, hormonų, aromatinių bei baktericidinių medžiagų. Medus turi antioksidacinių savybių. Jo antibakterines savybes daugiausia lemia fermentas gliukozės oksidazė, kuriam dalyvaujant, gliukozė skyla į gliukono laktoną ir vandenilio peroksidą.
Aukščiausia kokybė
Mes vertiname kokybę. Atlikdami medaus laboratorinius tyrimus užtikriname, kad mūsų produktai atitinka aukštus kokybės standartus.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.