🚚 Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 32 €

Kaip paruošti bičių pikio užpiltinę? | Bičių pikio ekstrakto receptas

Norite sužinoti, kaip paruošti efektyvią antibakterinę priemonę namuose? Išbandykite bičių pikio užpiltinę!

Turinys

Bičių pikio (propolio) ekstraktas yra labai galinga priemonė gydanti grybelinės odos ligas, pūlinius. Taip pat propolis gydo ir dezinfekuoja ilgai išliekančias žaizdas.

Yra nemažai būdų paruošti bičių pikio ekstraktą, tačiau produkto savybės geriausiai pasisavinamos yra 70 % stiprumo spirite. Būtent dėl šios priežasties mes jį aprašysime.

Bičių pikio užpiltinė – receptas

Jums reikės:

  • 30 (g) bičių pikio (Rasite čia)
  • 60 (ml) spirito 70%
  • 2 tuščių stiklinių indelių
  • Marlės

Bičių pikio užpiltinė – paruošimas

Į tuščią indelį suberkite visus pikio gabaliukus ir užpilkite 70% spiritu. Uždarykite stiklainį ir padėkite į šiltą ir tamsią vietą. Geriausia mišinio laikymo temperatūra yra apie 30 °C.

Pastebėjome, kad tirpalą dėl nuolatinės šilumos labai gerai laikyti spintelėse virš orkaitės ar viryklės. Mišinį reikia laikyti 3 savaites. Retkarčiais pakratykite stiklainį, kad turinys išmaišytų.

Tirpalo košimas

Po 3 savaičių uždėkite marlę ant stiklainio su visu turiniu angos ir supilkite į tuščią stiklainį. Marlė perfiltruos mišinį ir susidarys skaidrus propolio skystis. Dabar galite naudoti užpiltinę kaip antibakterinę, priešgrybelinę, antivirusinę ir biologiškai aktyvią priemonę, pilną antioksidantų.

Bičių pikis su degtine

Bičių pikis su degtine paprastai nedaromas ir nenaudojamas dėl vienos paprastos priežasties. Pikis degtinėje tiesiog netirpsta.

Galiojimo laikas

Bičių pikio užpiltinė su spiritu yra spiritinė ištrauka, dėl to jos galiojimo laikas yra neribotas. Žinoma svarbu atsiminti, kad laikui bėgant tirpalas praras stiprumą ir gali tapti ne toks efektyvus.

Papildoma informacija

Truputi daugiau informacijos apie bičių pikį galite rasti čia: (Pikis)

Patiko straipsnis? Nepraleiskite naujų!

Prenumeruokite naujienlaiškį

Stebėkite mus facebooke

Jums taip pat gali būti įdomu