sumani bitė

Džiovinti šaltyje svarainiai su medumi

Turime

Puikų derinį sudarantis svarainiai su medumi yra tikrai išskirtiniai tiek skoniu, tiek kvapu, tiek savybėmis.

Svarainį, nepaprastą vaisių, sumaišius su medumi gauname skanų, vitaminu pilną desertą, kuris stiprina imunitetą, mažina kraujavimą, slopina kosulį, turi antibakterinių savybių.

6

Džiovinti šaltyje svarainiai su medumi

Svarainiai su medumi – svoris, sudėtis

Grynas svoris 300 (g). Sudėtis 7%  Lietuviškų šaltyje džiovintų svarainių ir 93% Lietuviško natūralaus bičių medaus.

Laikymas

Laikyti sausoje vietoje, ne aukštesnėje nei 20 C temperatūroje. Vengti tiesioginių saulės spindulių. Nerekomenduojama vartoti asmenims, kurie yra alergiški produkto sudedamosioms dalims.

Svarainiai, jų sudėtis ir nauda

Šimtmečius svarainis buvo naudojamas anemijai (mažakraujystei), reumatui, podagrai ir širdies ir kraujagyslių ligoms gydyti.

Cheminės svarainių sudėties tyrimai parodė, kad yra daug biologiškai aktyvių junginių, tokių kaip: fenolio junginiai, organinės rūgštys, terpeniodai.

Svarainių vaisiai turi didžiulį panaudojimo potencialą dėl plačiai naudojamų vaistinių preparatų ir didelės vitamino C koncentracijos. Naujausi tyrimai rodo, kad svarainių vaisiai gali padėti gydyti diabetą, alergijas ir kepenų ligas.

Augalas turi daug teigiamų savybių, tokių kaip: priešuždegiminis, antioksidacinis, antimikrobinis poveikis.

Svarainio vaisiai gali skatinti naudingos žarnyno mikrofloros augimą ir padėti reguliuoti kūno svorį.

Svarainiai su medumi – panaudojimas

Šį skanų produktą galima vartoti kaip natūralų vaistą stiprinantį organizmą arba, kaip skanų desertą ar kepinių pagardinimą.

Panaudojimas:

  • Sumaišius su šiltu vandeniu galima pasidaryti puikia arbatą kuri prisotins kūną vitaminu C ir atgaivins. Svarbu atsiminti kad vanduo negali būti verdantis, nes tokiu atveju svarainiai su medumi praras dalį vertingų savybių.
  • Šį produktą galimą naudoti kaip užtepėlę, tepant ant bandelių, sausainių.
  • Medus ir svarainiai labai tinka su blynais.
  • Produktą galima vartoti sumaišius su ledais. Gausis labai įdomaus skonio gaivus skanėstas.
  • Medaus ir svarainiu derinys pagardins košę ar dribsnius.

svarainiai su medumi

Svoris 490 g
Grynasis kiekis

300 g

Tara

Stiklas

Meniu