Pavasarinis medus | Ankstyvasis pievų ir sodų medus | 1000 g
Pavasarinis medus
Aukso geltonumo, labai kvapnus ir nepaprastai vertingas pavasarinis medus yra stiprus ginklas kovojant su peršalimo ligomis. Šį medutį mūsų bitės suneša iš pienių žiedų, klevų ir kitų pavasarį žydinčių augalų.
Pavasario medus turi daug antibakterinių savybių. Jei mėgstate gaminti ir norite sveikesnės alternatyvos cukrui, šis medus puikiai pasaldins ir praturtins jūsų ruošiamus gaminius.
Kuo išskirtinis mūsų bityno ekologiškas medus?
Ūkis įsikūręs Utenos rajone, apsuptame miškų, natūralių pievų ir ežerų todėl mūsų medutis yra itin aukštos kokybės.
Aplink mūsų bityną plyti itin švari ir natūrali gamta, dideliu spinduliu nėra jokių taršos šaltinių. Tai užtikrina natūralų medų, kuriame nėra pesticidų ir kitų kenksmingų medžiagų.
Medaus nauda
Medus gydo žaizdas
Medus gali pagerinti miegą
Medus gerina odos būklę
Medus gerina atmintį
Meduje yra daug svarbių vitaminų ir mineralų
Medus turi antivirusinių, antimikrobinių, antiparazitinių ir priešgrybelinių savybių
Kaip laikyti medų?
Medų reikia laikyti sausoje, tamsioje, bei vėsioje( apytiksliai 6-10 laipsnių) patalpoje.
Taip pat medų galima laikyti ir rūsyje, tačiau jame neturėtų būti labai drėgna, arba šaldytuve, bet ne pačioje šalčiausioje vietoje, ir tikrai ne šaldiklyje. Žinoma reikia atsiminti, kad šaldytuve medus greičiau kristalizuojasi nei kambario temperatūroje.
Medaus maistinė vertė 100 g
Medaus sudėtis
Meduje yra kalio, magnio, kalcio, natrio, chlorido, sieros, geležies, vario, jodo ir cinko, nors ir nedideliais kiekiais, bet jie tikrai padeda stiprinti sveikatą. Taip pat meduje yra cholino, B grupės vitamino, svarbaus smegenų, širdies ir kraujagyslių bei ląstelių membranų funkcijoms ir atsistatymui.
Meduje yra apie 19 % vandens, daug angliavandenių, iš kurių daugiausiai – fruktozės ir gliukozės (po 33–40 %). Taip pat meduje yra 1,5–5 % sacharozės, 5–10 % maltozės, kitų cukrų.
Taip pat meduje yra nedideli kiekiai fermentų, fitoncidų, hormonų, aromatinių bei baktericidinių medžiagų. Medus turi antioksidacinių savybių. Jo antibakterines savybes daugiausia lemia fermentas gliukozės oksidazė, kuriam dalyvaujant, gliukozė skyla į gliukono laktoną ir vandenilio peroksidą.
Aukščiausia kokybė
Mes vertiname kokybę. Atlikdami medaus laboratorinius tyrimus užtikriname, kad mūsų produktai atitinka aukštus kokybės standartus.
Giedrė –
Koks puikus skonis! Tokio dar neteko ragaut
Dalia –
Labai skanus medus, tikrai natūralus, labai rekomenduoju.