Pievų medus - vasaros pradžios žiedų medus | 1000 g
Pievų medus
Šviesiai rudos spalvos aromatingas ir labai vertingas pievų medus yra puikus produktas tiek smaližiams tiek nusilpusiems, kurie gydosi nuo peršalimo.
Šį medutį mūsų bitės suneša iš aviečių, builių, garšvų ir kitų vasaros pradžioje žydinčių augalų.
Šiame meduje yra nemažai B grupės ir C grupės vitaminų.
Kuo išskirtinis mūsų bityno medus?
Ūkis įsikūręs Utenos rajone, apsuptame miškų, natūralių pievų ir ežerų todėl mūsų medutis yra itin aukštos kokybės
Aplink mūsų bityną plyti itin švari ir natūrali gamta, dideliu spinduliu nėra jokių taršos šaltinių. Tai užtikrina natūralų medų, kuriame nėra pesticidų ir kitų kenksmingų medžiagų.
Medaus nauda
Kaip laikyti medų?
Medų reikia laikyti sausoje, tamsioje, bei vėsioje( apytiksliai 6-10 laipsnių) patalpoje.
Taip pat medų galima laikyti ir rūsyje, tačiau jame neturėtų būti labai drėgna, arba šaldytuve, bet ne pačioje šalčiausioje vietoje, ir tikrai ne šaldiklyje.
Svarbu atsiminti, kad šaldytuve medus greičiau kristalizuojasi nei kambario temperatūroje.
Medaus sudėtis ir maistinė vertė:
Medaus sudėtis
Meduje yra apie 19 % vandens, daug angliavandenių, iš kurių daugiausiai – fruktozės ir gliukozės (po 33–40 %). Taip pat meduje yra 1,5–5 % sacharozės, 5–10 % maltozės, kitų cukrų.
Meduje yra kalio, magnio, kalcio, natrio, chlorido, sieros, geležies, vario, jodo ir cinko, nors ir nedideliais kiekiais, bet jie tikrai padeda stiprinti sveikatą. Taip pat meduje yra cholino, B grupės vitamino, svarbaus smegenų, širdies ir kraujagyslių bei ląstelių membranų funkcijoms ir atsistatymui.
Taip pat meduje yra nedideli kiekiai fermentų, fitoncidų, hormonų, aromatinių bei baktericidinių medžiagų. Medus turi antioksidacinių savybių. Jo antibakterines savybes daugiausia lemia fermentas gliukozės oksidazė, kuriam dalyvaujant, gliukozė skyla į gliukono laktoną ir vandenilio peroksidą.
Medaus maistinė vertė
Viename arbatiniame šaukštelyje (21 grame) medaus yra: