sumani bitė

Rapsų medus – baltasis medus | 1000 g

Turime

Baltos spalvos, įdomaus skonio rapsų medus vartojamas padidėjusiam skrandžio rūgštingumui mažinti.

Ši medų bites suneša iš augalo pavadinimu – rapsas.

Rapsų medus turi mažiau mineralinių medžiagų nei kitos rūšies medus, tačiau žmonėm, kurie turi padidėjusį skrandžio rūgštingumą jis yra nepakeičiamas.

6

Produkto kodas: 1003 Kategorija:

Rapsų medus – baltasis medus | 1000 g

Rapsų medus

Baltos spalvos, įdomaus skonio rapsų medus vartojamas padidėjusiam skrandžio rūgštingumui mažinti.

Ši medų bites suneša iš augalo pavadinimu – rapsas.

Rapsų medus turi mažiau mineralinių medžiagų nei kitos rūšies medus, tačiau žmonėm, kurie turi padidėjusį skrandžio rūgštingumą jis yra nepakeičiamas.

Kuo išskirtinis mūsų bityno ekologiškas medus?

Ūkis įsikūręs Utenos rajone, apsuptame miškų, natūralių pievų ir ežerų todėl mūsų medutis yra itin aukštos kokybės.

Aplink mūsų bityną plyti itin švari ir natūrali gamta, dideliu spinduliu nėra jokių taršos šaltinių. Tai užtikrina natūralų medų, kuriame nėra pesticidų ir kitų kenksmingų medžiagų.

Medaus nauda:

Šaltuoju metų periodu, kai visus persekioja ir vargina peršalimo ligos, prisimename vasarą bitučių suneštą medų, kurio nauda yra neapsakoma. Štai kelios iš daugelio nepaprastų medaus savybių:

  • Meduje yra daug svarbių vitaminų ir mineralų
  • Medus gerina atmintį
  • Medus turi antivirusinių, antimikrobinių, antiparazitinių ir priešgrybelinių savybių
  • Medus gali pagerinti miegą
  • Medus gydo žaizdas
  • Medus gerina odos būklę

Kaip laikyti medų?

Medų reikia laikyti sausoje, tamsioje, bei vėsioje( apytiksliai 6-10 laipsnių) patalpoje.

Taip pat medų galima laikyti ir rūsyje, tačiau jame neturėtų būti labai drėgna, arba šaldytuve, bet ne pačioje šalčiausioje vietoje, ir tikrai ne šaldiklyje. Žinoma reikia atsiminti, kad šaldytuve medus greičiau kristalizuojasi nei kambario temperatūroje.

Medaus sudėtis ir maistinė vertė:

Medaus sudėtis

Meduje yra apie 19 % vandens, daug angliavandenių, iš kurių daugiausiai – fruktozės ir gliukozės (po 33–40 %). Taip pat meduje yra 1,5–5 % sacharozės, 5–10 % maltozės, kitų cukrų.

Meduje yra kalio, magnio, kalcio, natrio, chlorido, sieros, geležies, vario, jodo ir cinko, nors ir nedideliais kiekiais, bet jie tikrai padeda stiprinti sveikatą. Taip pat meduje yra cholino, B grupės vitamino, svarbaus smegenų, širdies ir kraujagyslių bei ląstelių membranų funkcijoms ir atsistatymui.

Taip pat meduje yra nedideli kiekiai fermentų, fitoncidų, hormonų, aromatinių bei baktericidinių medžiagų. Medus turi antioksidacinių savybių. Jo antibakterines savybes daugiausia lemia fermentas gliukozės oksidazė, kuriam dalyvaujant, gliukozė skyla į gliukono laktoną ir vandenilio peroksidą.

Medaus maistinė vertė:

Viename arbatiniame šaukštelyje (21 grame) medaus yra:

  • 64 kalorijos
  • 17,3 g. angliavandenių
  • 0.06 g. baltymų

Papildoma informacija:

Daugiau apie medų jo savybes galite rasti čia:

 

Rapsų medus

Svoris 1000 g

Meniu