sumani bitė

Džiovintos šaltyje avietės su medumi

Turime

Nuostabiu skoniu ir kvapu pasižyminčios avietės su medumi praskaidrins šaltus rudens ir žiemos vakarus, bei saugos jus nuo peršalimo.

Valgant avietes su medumi gausite labai daug naudingųjų medžiagų, reikalingų normaliai organizmo veiklai.

Avietėse daug fruktozės, sacharozės, ląstelienos, pektinų, organinių rūgščių, mineralinių medžiagų: natrio, kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies, taip pat vitaminų B1, B2, PP, C bei karotino.

6

Šaltyje džiovintos avietės su medumi

Avietės su medumi – svoris, sudėtis

Grynasis kiekis 300 (g). Sudėtis 7%  Lietuviškų šaltyje džiovintų aviečių ir 93% Lietuviško natūralaus bičių medaus.

Laikymas

Laikyti sausoje vietoje, ne aukštesnėje nei 20 C temperatūroje. Vengti tiesioginių saulės spindulių. Nerekomenduojama vartoti asmenims, kurie yra alergiški produkto sudedamosioms dalims.

8 įdomios aviečių savybės

Avietės yra tikri brangakmeniai uogų pasaulyje. Jos yra ne tik skanios bet ir labai sveikos.

1. Avietės – puikus vaistas nuo peršalimo

Avietės su medumi – geriausias vaistas nuo peršalimo. Dėl didelės vitamino C koncentracijos, avietės tinka peršalimo ligoms gydyti, sergant gripu, angina.

2. Svarbios organizmui

Avietės turi daug maistinių medžiagų. Uogose yra kalio, būtino širdies veiklai ir kraujospūdžio mažinimui.

Avietėse esančios omega-3 riebalų rūgštys gali padėti išvengti insulto ir širdies ligų. Juose taip pat yra mineralo, vadinamo manganu, kuris yra būtinas sveikiems kaulams ir odai bei padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.

3. Avietėse daug skaidulų

Avietėse yra daug skaidulų. Valgydami maistą, kuriame yra daug skaidulų, ilgiau jaučiatės sotūs ir tai gali padėti valdyti svorį.

4. Ramina nervus

Avietėse esantis varis veikia kaip puikus antidepresantas. Todėl rekomenduojame valgyti avietes su medumi jei nuolat susiduriate su nervine įtampa.

5. Padeda apsisaugoti nuo ligų

Avietėse yra daug antioksidantų, kurie gali apsaugoti ląsteles nuo laisvųjų radikalų daromos žalos.

Laisvieji radikalai yra nestabilūs atomai, kurie pažeidžia jūsų ląsteles. Jų daroma žala gali turėti įtakos senėjimo procesui, artritui, vėžiui, Alzheimerio ligai, širdies ligoms,

Antioksidantai stabilizuoja laisvuosius radikalus, todėl jie tampa nekenksmingi.

Avietės su medumi yra vienas iš geriausių antioksidantų šaltinių jūsų mitybai.

6. Avietės svarbios odai

Avietėse taip pat yra vitamino C, kuris yra gyvybiškai svarbus kolageno, baltymo, kuris sudaro 75% jūsų odos, gamybai.

Šios uogos puikiai tinka moterims, kurios nori turėti gražią ir spindinčią odą, kadangi jose yra daug A, E, PP, C ir B grupės vitaminų.

7. Avietės gerina smegenų darbą ir atmintį

Avietės yra labai geras maistas padedantis smegenų darbui. Harvardo medicinos mokyklos duomenimis, uogose esantys flavonoidai padeda pagerinti koordinaciją, atmintį ir nuotaiką. Taip pat uogos padeda smegenims, išvalydamos nuodingus baltymus, susijusius su smegenų disfunkcija.

8. Avietės gali apsaugoti nuo vėžio

Aviečių antioksidantai ir priešuždegiminiai junginiai yra susiję su apsauga nuo vėžio, nes mažina vėžio ląstelių dauginimąsi.

Avietės su medumi – panaudojimas

Šį skanų produktą galima vartoti kaip natūralų vaistą stiprinantį organizmą arba, kaip skanų desertą ar kepinių pagardinimą.

Panaudojimas:

  • Sumaišius su šiltu vandeniu galima pasidaryti puikia aviečių arbatą, kuri padės nuo peršalimo. Svarbu atsiminti kad vanduo negali būti verdantis, nes tokiu atveju avietės su medumi praras dalį vertingų savybių.
  • Įmaišykite aviečių į graikišką jogurtą, kad suteiktumėte jogurtui nepaprastą skonį.
  • Šį produktą galimą naudoti kaip užtepėlę, tepant ant bandelių, sausainių.
  • Dėkite medų su avietėmis į kepinius ir suteikite jiems puikų kvapą ir skonį
  • Medus su avietėm labai tinka su blynais.
  • Produktą galima vartoti sumaišius su ledais. Gausis labai saldus ir gaivus skanėstas.
  • Medaus ir aviečių derinys pagardins košę ar dribsnius.

avietės su medumi

Svoris 490 g
Grynasis kiekis

300 g

Tara

Stiklas

Meniu