Rapsų medus | Baltasis kreminis medus | 1000 g
Rapsų medus
Baltos spalvos, nepaprastai švelnus, rapsų medus patiks kiekvienam.
Ši medų bites suneša iš pavasarį žydinčių pienių, klevų ir rapsų.
Dėl švelnumo ir neutralaus skonio šis medus puikiai tinka kavos, arbatos bei kepinių pasaldinimui.
Kuo išskirtinis mūsų bityno medus?
Ūkis įsikūręs Utenos rajone, apsuptame miškų, natūralių pievų ir ežerų todėl mūsų medutis yra itin aukštos kokybės
Aplink mūsų bityną plyti itin švari ir natūrali gamta, dideliu spinduliu nėra jokių taršos šaltinių. Tai užtikrina natūralų medų, kuriame nėra pesticidų ir kitų kenksmingų medžiagų.
Medaus nauda
Kaip laikyti medų?
Medų reikia laikyti sausoje, tamsioje, bei vėsioje( apytiksliai 6-10 laipsnių) patalpoje.
Taip pat medų galima laikyti ir rūsyje, tačiau jame neturėtų būti labai drėgna, arba šaldytuve, bet ne pačioje šalčiausioje vietoje, ir tikrai ne šaldiklyje.
Svarbu atsiminti, kad šaldytuve medus greičiau kristalizuojasi nei kambario temperatūroje.
Medaus sudėtis ir maistinė vertė:
Medaus sudėtis
Meduje yra apie 19 % vandens, daug angliavandenių, iš kurių daugiausiai – fruktozės ir gliukozės (po 33–40 %). Taip pat meduje yra 1,5–5 % sacharozės, 5–10 % maltozės, kitų cukrų.
Meduje yra kalio, magnio, kalcio, natrio, chlorido, sieros, geležies, vario, jodo ir cinko, nors ir nedideliais kiekiais, bet jie tikrai padeda stiprinti sveikatą. Taip pat meduje yra cholino, B grupės vitamino, svarbaus smegenų, širdies ir kraujagyslių bei ląstelių membranų funkcijoms ir atsistatymui.
Taip pat meduje yra nedideli kiekiai fermentų, fitoncidų, hormonų, aromatinių bei baktericidinių medžiagų. Medus turi antioksidacinių savybių. Jo antibakterines savybes daugiausia lemia fermentas gliukozės oksidazė, kuriam dalyvaujant, gliukozė skyla į gliukono laktoną ir vandenilio peroksidą.
Medaus maistinė vertė
Viename arbatiniame šaukštelyje (21 grame) medaus yra:
Gabrielė –
Tikrai skanus ir švelnus medus! Puikiai tinka saldinti kavą, arbatą, arba naudoti kepiniams, nes neprideda jokio specifinio skonio.