Natūralus bičių medus

Pavasarinis medus

Aukso geltonumo, labai kvapnus ir nepaprastai vertingas pavasarinis medus yra stiprus ginklas kovojant su peršalimo ligomis.

Šį medutį mūsų bitės suneša iš pienių žiedų, klevų ir kitų pavasarį žydinčių augalų.

Pavasario medus turi daug antibakterinių savybių.

Liepų medus

Liepų medus yra viena iš naudingiausių ir labiausiai vertinamų medaus rūšių .

Šis medus pasižymi lengvu aromatu, švelniu skoniu. Medus puikiai tinka kasdieniniam vartojimui, arbatos pasaldinimui.

Lietuvių liaudies medicinos žinovai teigia jog, būtent šis medus gali padėti numušti pakilusią temperatūrą ir tuo pačiu stiprinti žmogaus imuninę sistemą.

Pievų medus

Šviesiai rudos spalvos aromatingas ir labai vertingas pievų medus yra puikus produktas tiek smaližiams tiek nusilpusiems, kurie gydosi nuo peršalimo.

Šį medutį mūsų bitės suneša iš aviečių, builių, garšvų ir kitų vasaros pradžioje žydinčių augalų.

Šiame meduje yra nemažai B grupės ir C grupės vitaminų.

Rapsų medus

Baltos spalvos, įdomaus skonio rapsų medus vartojamas padidėjusiam skrandžio rūgštingumui mažinti.

Ši medų bites suneša iš augalo pavadinimu – rapsas.

Rapsų medus turi mažiau mineralinių medžiagų nei kitos rūšies medus, tačiau žmonėm, kurie turi padidėjusį skrandžio rūgštingumą jis yra nepakeičiamas.

Lipčiaus medus

Tamsus ir skystas lipčiaus medus pasižymi tikrai įdomiu skoniu ir yra puikus vaistas gydant kvėpavimo takų susirgimus.

Šį medų bitės suneša iš augalų lapų, spyglių išskirto skysčio. Bitės lipčių randa ant ąžuolų, liepų, gluosnių, klevų medžių lapų, tačiau daugiausiai bitės lipčiaus prineša iš eglių ir pušų.

Meduje yra daug mineralinių medžiagų, sacharozės, ypač daug kalio ir natrio druskų.

Rapsų medus

Baltos spalvos, įdomaus skonio rapsų medus vartojamas padidėjusiam skrandžio rūgštingumui mažinti.

Ši medų bites suneša iš augalo pavadinimu – rapsas.

Rapsų medus turi mažiau mineralinių medžiagų nei kitos rūšies medus, tačiau žmonėm, kurie turi padidėjusį skrandžio rūgštingumą jis yra nepakeičiamas.

Džiovintos šaltyje uogos su medumi

Šermukšniai su medumi

Šermukšniai su medumi yra skanėstas, kurį paragauti privalo kiekvienas.

Pasižymėdami savo vertingomis savybėmis šermukšniai su medumi prisotins jūsų organizmą vitaminais, padės apsisaugoti nuo ligų ir netgi pagerins regėjimą.

Medus praturtintas šermukšnio uogomis turi vitaminų A, C, E, K, P.

Juodieji serbentai su medumi

Tobulą derinį sudarantys juodieji serbentai su medumi yra išskirtiniai savo švelniu, maloniu skoniu.

Juodųjų serbentų uogos praturtintos vitaminais C ir P padės gydantis nuo peršalimo ir stiprinant sveikatą.

Pušies kankorėžiai su medumi

Nepaprastas, saldus, turintis silpno, tačiau malonaus kartumo pušų kankorėžių ir medaus derinys yra produktas, kurį jums būtina paragauti.

Gyvenimo medžiu vadinamos pušies kankorėžiai su medumi yra nepaprastai sveikas ir vitaminais praturtintas produktas, kurio nauda organizmui yra milžiniška.

Svarainiai su medumi

Puikų derinį sudarantis svarainiai su medumi yra tikrai išskirtiniai tiek skoniu, tiek kvapu, tiek savybėmis.

Svarainį, nepaprastą vaisių, sumaišius su medumi gauname skanų, vitaminu pilną desertą, kuris stiprina imunitetą, mažina kraujavimą, slopina kosulį, turi antibakterinių savybių.

Medus su raudonaisiais serbentais

Saldus, su vos jaučiama rūgštėle, medaus su džiovintais šaltyje raudonaisiais serbentais derinys yra ne tik labai saldus desertas, bet ir puikus vitaminų šaltinis.

Raudonieji serbentai su medumi yra labai vertingas produktas, nes raudonieji serbentai turi medžiagų, kurios atlieka svarbiausią vaidmenį normalizuojant kraujo krešėjimą.

Raudonuose serbentuose yra vitaminų A, E, P, B1, fosforo, karotino, seleno, magnio, vario, mangano.

Pienių žiedai su medumi

Saldus, nepaprastai skanus ir labai kvapnus džiovintų pienių žiedų su medumi derinys yra ne tik puikus desertas, bet ir nepaprastas vaistas.

Pienių žiedai su medumi yra labai vertingi organizmui dėl mikroelementų, tokių kaip geležis kuri svarbi kraujui, mangano būtino kraujagyslėms, bei vario kuris ramina nervus. Žinoma, svarbiausias pienės turtas – maisto skaidulinė medžiaga inulinas.

Medus praturtintas kiaulpienių žiedais yra unikalus natūralus vaistas turintis kalio, natrio, mangano, aliuminio, geležies, vario, kalcio, taip pat ir vitaminų A, B, E ir C.

Avietės su medumi

Nuostabiu skoniu ir kvapu pasižyminčios avietės su medumi praskaidrins šaltus rudens ir žiemos vakarus, bei saugos jus nuo peršalimo.

Valgant avietes su medumi gausite labai daug naudingųjų medžiagų, reikalingų normaliai organizmo veiklai.

Avietėse daug fruktozės, sacharozės, ląstelienos, pektinų, organinių rūgščių, mineralinių medžiagų: natrio, kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies, taip pat vitaminų B1, B2, PP, C bei karotino.

Džiovintos šaltyje braškės ir kiti produktai

Džiovintos šaltyje braškės

Džiovintos šaltyje braškės, kurios tiesiog tirpsta burnoje.

Nepjaustytos, Lietuviškos braškės yra nuostabaus skonio ir kvapo prilygstančio ką tik nuskintoms.

Braškės puikiai tiks ne tik kasdieniniam smaguriavimui ar maisto, gėrimų pagardinimui, bet ir kepinių papuošimui.

Bičių pikis (propolis)

Panašus į sakus malonaus ir stipraus kvapo bičių pikis (propolis) stipriausias natūralus vaistas nuo infekcijų, skausmo malšinimo priemonė, kuri stiprina imuninę sistemą.

Bitės jį renka iš medžių lipnių pumpurų, ūglių, augalų žiedų nektaro. Galiausiai sumaišo su savo seilėmis, o fermentai apvirškintą masę sumaišo su vašku.

Pikis yra bičių produktas, kuris neleidžia į avilį patekti infekcijai taip apsaugodamas bites.